luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Servicii / Epilare Brasov

Epilare Brasov

Diferentele dintre epilare Brasov laser si epilare IPL

Dupa cum probabil bine stiti, daca doriti sa scapati de parul de pe corp, puteti opta pentru epilare Brasov laser, sau epilare IPL. Acestea sunt la ora actuala cele mai eficiente metode prin care puteti scapa de firele de par crescute pe diverse zone ale corpului.

In randurile de mai jos vom discuta despre aceste metode eficiente, si veti descoperi ce diferente exista intre ele.

Epilare Brasov laser si IPL

Ambele tratamente sunt disponibile comercial de la mijlocul anilor 1990, dar sunt net diferite. Problema aici este ca multe clinici de epilare pretind ca ofera epilare „laser”, cand de fapt folosesc doar IPL.

Ambele tratamente de indepartare a parului implica producerea de energie luminoasa, care este apoi absorbita in pigmentul intunecat al parului pentru a provoca in cele din urma deteriorarea foliculului de par. Scopul este de a distruge radacina parului, si de asemenea, de a reduce cresterea parului (fara a deteriora pielea din jur).

Lumina este absorbita cel mai bine si atrasa de obiectele intunecate. Cu totii am auzit despre purtarea hainelor intunecate vara si ca suntem mult mai fierbinti in comparatie cu purtarea de alb. E adevarat! Hainele mai inchise la culoare absorb energia luminii si o transforma in caldura, in timp ce hainele mai deschise o reflecta.

In mod similar, energia laserului este absorbita mult mai mult de pigmentul intunecat din piele (dar cu mult mai multa viteza si intensitate). In termeni mai tehnici, aceasta materie intunecata tinta (cromofor) poate fi prezenta in mod natural sau introdusa artificial.

Melanina este considerata cromoforul principal pentru majoritatea laserelor. Laserele pentru indepartarea parului vizeaza selectiv unul dintre cei trei cromofori: carbon, hemoglobina sau melanina.

Laserul are trei proprietati unice

Laserul utilizat in procedurile de epilare Brasov este monocromatic, ceea ce inseamna ca lumina emisa de un laser are o lungime de unda (culoare). In schimb, lumina alba obisnuita este o combinatie de multe lungimi de unda (culori) diferite.

Laserul este coerent, ceea ce inseamna ca lumina este total intarita si nu se anuleaza. Lumina coerenta produsa de un laser difera de lumina obisnuita prin aceea ca este formata din unde toate de aceeasi lungime de unda si toate in faza. Lumina obisnuita contine multe lungimi de unda si relatii de faza diferite.

Epilare BrasovLaserul este „colimat”, ceea ce inseamna ca undele luminoase sunt paralele. Acest lucru face ca lumina laser sa fie foarte puternica, deoarece aproape 100% din lumina poate fi eficienta in tratamentul reducerii parului.

Laserele utilizeaza o lungime de unda pentru a viza in mod selectiv un anumit cromofor, care este melanina. Acest lucru permite o penetrare mai profunda, iar energia este directionata direct catre tinta si nu este absorbita de ceilalti cromofori din calea fasciculului.

Laserele vor distruge selectiv tinte specifice si nu vor dauna tesutului inconjurator atunci cand sunt utilizate corespunzator. Aparatele cu laser sunt setate sa emita lungimea de unda exacta necesara pentru a va trata parul.

Lumina cu puls intens (IPL)

Pe de alta parte, dispozitivele IPL folosite in tratamentele de epilare Brasov nu sunt lasere. Aceste dispozitive produc un spectru larg de lungimi de unda (cum ar fi un bec) si nu pot fi focalizate catre un fascicul concentrat.

Deoarece o gama de lungimi de unda diferite este dispersata la o varietate de adancimi, doar unele dintre acestea sunt absorbite efectiv de foliculul de par, provocand rezultate substandard si crescand riscul de arsuri.

Lumina intensa pulsata (IPL) nu este monocromatica, ceea ce inseamna ca IPL are multe culori diferite si doar un mic procent dintre acestea sunt eficiente in tratamentul reducerii parului.

IPL nu este coerent si nu este intaritor, facandu-l mai putin eficient in tratamentul reducerii parului. IPL nu este colimat si, prin urmare, se raspandeste rapid, facandu-l mai putin eficient in tratamentul reducerii parului.

De retinut!

Tehnologia laser utilizata pentru epilare Brasov este pur si simplu mult mai eficienta si obtine rezultate substantial mai bune decat IPL. Majoritatea clientilor obtinan rezultate optime de indepartare definitiva a parului de 80% sau mai mult dupa patru pana la opt tratamente.

About rame.brasov

Check Also

Firma de Securitate Brasov

Firma de Securitate Brasov

De ce o firma de securitate Brasov recomanda folosirea supravegherii video? Daca afacerea dvs. nu …

Close